FIĆO FORUM
VAŽNO!

Poštovani, u koliko nam se želite pridružiti i time postati našim članom, molimo Vas da, nakon što se registrirate, pošaljete e-mail na adresu ficoforum.net@gmail.com , gdje ćete se samo ukratko predstaviti (Vaše ime, odakle ste, okolnosti Vašeg dolaska na Forum, itd).

Nakon što pošaljete e-mail, vodstvo Foruma će u najkraćem mogućem roku aktivirati Vaš korisnički račun. Nakon toga se trebate ukratko predstaviti svima na Forumu,po uputama na Forumu (Predstavljanje članova, skroz gore prva tema), u roku od 2 dana, nakon što Vam se aktivira korisnički račun!

Molimo da se predstavljanje Forumu ispoštuje u predviđenom roku, jer time postajete naš punopravni član sa dobrodošlicom od strane vodstva i svih članova!

Lijepi pozdrav od FIĆO FORUMA

početak fićo 850, 83g

Stranica 7 / 36. Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 21 ... 36  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Miljac

Postaj by Miljenko on pet tra 16 2010, 09:02

A ljepo ljepo bitno je da se neke radi. A kaj se tice dobrih auspuha a opet da nisu glasni da se susjedi nebuniju ljepo u auspuh servis LASTOVCIC prema samoboru. Taj je za mnoge tkace aute radio. A dao bi prjedlog svima da da se stavi na forum brojevi od autolimara mehanicara autoelektricara autolakirera. Svako ima nekog za preporuku pa zasto ne nazvat i pitat. A ja velim treba napravit auto da je ko novi. Bolje skupit lovu pa napravit kak treba. Jer poslovica kaze skrtac dva put placa. Za valastitu sigurnost i za druge ljude treba auto bit ispravan. Imat dobre kocnice amortizere itd. Ja sam reko da covjek sam neradi vec majstori ispod 2 tisuce eura da svu limariju i meh radi nemoze proc. Izgleda puno al izracunajte sami. Stim da dj kupujete kod nas.

Miljenko
ČLAN FIĆO FAN KLUBA
ČLAN FIĆO FAN KLUBA

Broj komentara: 936
Registration date: 07.12.2009

[Vrh] Go down

Re: početak fićo 850, 83g

Postaj by miro on uto tra 20 2010, 14:44

Slabo sam ovaj vikend nešto radio jer sam ga utopio u cugi, Al sam uspio ventile posližiti u federe jer sam posudio posljednje čudo tehnike i sa kirurškom preciznošču i treskavim rukama, gledao frenda koji je ubacio osigurače unutra. Ovim putem mu se zahvljujem. Very Happy

miro
ČLAN FIĆO FAN KLUBA
ČLAN FIĆO FAN KLUBA

Broj komentara: 905
Registration date: 25.11.2009

[Vrh] Go down

Postaj by Hrki on uto tra 20 2010, 21:16

ides miro. samo naprijed

Hrki
Super Aktivni Član Foruma

Broj komentara: 5375
Registration date: 18.02.2009

[Vrh] Go down

Postaj by johan on uto tra 20 2010, 22:48

sa nisi malo kanale pripasa od usisa i ispuha,nebi mu skodilo Razz Razz

johan
Moderator
Moderator

Broj komentara: 2016
Registration date: 11.08.2009

[Vrh] Go down

Postaj by miro on sri tra 21 2010, 07:30

baš bi mogao drunken

miro
ČLAN FIĆO FAN KLUBA
ČLAN FIĆO FAN KLUBA

[Vrh] Go down

Miljac

Postaj by Miljenko on sri tra 21 2010, 08:19

Pa zaista ljepo. A da malo kanale uredit da mali lakse dise. A samo polako da bu sve na svom mjestu. A valjda nebu viska djelova.

Miljenko
ČLAN FIĆO FAN KLUBA
ČLAN FIĆO FAN KLUBA

[Vrh] Go down

Postaj by miro on sri tra 21 2010, 11:36

To ćemo tek vidjeti, sve mi je u jednoj kutiji jer sam makinu raskopao u VŽ pa sve selio doma. Al uvijek mora ostati viška dijelova jer to tak ide u pravilu Very Happy . Upravo uzeo klipnjače i cijeli posao platio 800 kn. Brušenje cilindara,glave,radilice,čovjek dao 4 nova ventila,uprešao puškice u klipnjače. Mislim da je OK cijena ali zato me zavlačio mjesec dana. Sve u svemu to je to.

miro
ČLAN FIĆO FAN KLUBA
ČLAN FIĆO FAN KLUBA

[Vrh] Go down

Miljac

Postaj by Miljenko on sri tra 21 2010, 13:02

Ma nije nista puno. Samo kod sklapanja sve dobro naulji pa stavljaj. Znaci sve lezajeve itd. Jer ko maze taj i vozi. Ak neko misli da bu ficu slozio za malo love to bas nije tak. Ak znas 60% sam ili prijatelje imas kaj ti pomazeju to puno znaci. Al ic placat limara lakirera elektricara tu ode puno love. A ja sam prvo iso kupovat sarafe nove pa nove stopice za zice di je trebalo i tak redom. A polako miro i bit ce sve dobro i ljepo. Nezuri do ljeta i odlaska na more bude valjada.

Miljenko
ČLAN FIĆO FAN KLUBA
ČLAN FIĆO FAN KLUBA

[Vrh] Go down

Postaj by NightRider on sri tra 21 2010, 14:46

Obavezno prije montaže stavi ležajeve u klipnjaće i u blok i sve stegni sa moment ključem, onda izmjeri zračnost između radilice i letečih i temeljnih ležajeva, to je jako bitno napravit!!! Zračnost mora bit od 0.02-0.06 mm.
Isto je tako bitno prije montaže klipova skinit sa njih prstenove i stavit ih u cilindre i provjerit zračnost!

NightRider
Počasni član
Počasni član

Broj komentara: 1402
Registration date: 20.02.2009

[Vrh] Go down

Postaj by miro on čet tra 22 2010, 07:28

Hvala, ovakve stvari su mi potrebne za znati.

miro
ČLAN FIĆO FAN KLUBA
ČLAN FIĆO FAN KLUBA

[Vrh] Go down

Postaj by miro on pon tra 26 2010, 14:41

Evo uspio sam sastaviti pol mašine, taman mi je trebalo za to 3 i pol sata. Kako mi je kolega NightRider rekao klipovi su išli fino u cilindar a i zračnosti je bilo između radilice i ležajeva. Jedina greška kod sklapanja je bila što smo zaboravili staviti čahure od bregaste a to smo skužili kad smo več montirali lanac. Sve sam zauljio tak da se motor fino okreče. Mrvicu teže ide kada 2 i 3 klip idu prema gore.
Savjet drugima ako se upuste u ovakav pothvat neka si šerafe lijepo spreme i napišu od čega su tako da nemaju kupus i ne gube vrijeme tražeči koji ide gdje.
[/URL] [/URL] [/URL]

miro
ČLAN FIĆO FAN KLUBA
ČLAN FIĆO FAN KLUBA

[Vrh] Go down

Postaj by johan on pon tra 26 2010, 14:57

odlicno miro,a moga si primiriti i lezajeve bregaste kad nije motor u auti nije kasno jos.
imas PM.

johan
Moderator
Moderator

Broj komentara: 2016
Registration date: 11.08.2009

[Vrh] Go down

Postaj by miro on pon tra 26 2010, 15:01

Pofarbao sam karter, skinuo rezervar i oprao ga i probao odblokirati prednji lijevi kotač. Nikako nisam mogao dobiti da mi se tromla ne blokira. Uspijem je nabiti ali da se okreče ni makac. Kočioni cilindar nije zablokirao. Pa sam pakne poflekso, ni to ne pomaže. Na kraju sam pakne izvadio van i sa žicom vezo cilindar da mi ulje ne iscuri. Do limara ću trebati 500 metara ga zašlepati pa mi je kočnica kakva takva potrebna makar na tri kotača. Mislim da je do pakne, ko da nije njegova jer je nova stavljena gore. Žao mi je da nisam poslikao.

miro
ČLAN FIĆO FAN KLUBA
ČLAN FIĆO FAN KLUBA

[Vrh] Go down

Postaj by prka126 on pon tra 26 2010, 16:55

Super!

prka126