FIĆO FORUM
VAŽNO!

Poštovani, u koliko nam se želite pridružiti i time postati našim članom, molimo Vas da, nakon što se registrirate, pošaljete e-mail na adresu ficoforum.net@gmail.com , gdje ćete se samo ukratko predstaviti (Vaše ime, odakle ste, okolnosti Vašeg dolaska na Forum, itd).

Nakon što pošaljete e-mail, vodstvo Foruma će u najkraćem mogućem roku aktivirati Vaš korisnički račun. Nakon toga se trebate ukratko predstaviti svima na Forumu,po uputama na Forumu (Predstavljanje članova, skroz gore prva tema), u roku od 2 dana, nakon što Vam se aktivira korisnički račun!

Molimo da se predstavljanje Forumu ispoštuje u predviđenom roku, jer time postajete naš punopravni član sa dobrodošlicom od strane vodstva i svih članova!

Lijepi pozdrav od FIĆO FORUMA

evo još jedne moje priče

Stranica 7 / 11. Previous  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: evo još jedne moje priče

Postaj by prka126 on sub oľu 06 2010, 17:34

danas sam šerafo po pegli i idem joj naštelat ventile, i naravno upadne mi šaraf u rupu od ventila, jeeeeeeeeeeeeeeeeeee. morao sam skidat glavu motora itd. no o tome u temi "Skidanje glave motora na bisici dok je motor na njoj: mit ili zbilja?!" i naravno sve popraćeno slikama.
A sad ono što me muči, auspuh joj je sav razvaljen i nema se to što kod njega radit nego uzet novi. Pitanje: Da li je moguće da je trokirala zato što je auspuh razvaljen?
Hvala

prka126
Super Aktivni Član Foruma

Broj komentara: 2581
Registration date: 18.09.2009

http://www.ficoforum.net

[Vrh] Go down

Trokira i nema snagu

Postaj by autoanta on sub oľu 06 2010, 21:11

Pozdrav. Nemam iskustvo sa Peglicom da li hoce da trokira zbog auspuha ali gomila drugih Automobila to radi.U prosloj godini sam imao tri-cetiri slucajeva. Golf 3, Polo,Fiat punto i ne secam se dal je jos koji bio,pogotovo ako auto ima na auspuhu jos i onu sondu za merenje gasova. Pozdrav

autoanta
Nema dodjeljen poseban status
Nema dodjeljen poseban status

Broj komentara: 12
Registration date: 11.02.2010

[Vrh] Go down

Postaj by prka126 on sub oľu 20 2010, 01:01

Skidanje glave dok je motor gore: "Mit ili istina?!"

Malo se radilo i ovih dana. Točnije od 6.3. od tad se j**em sa ovom bisicom. Naime ono što se dogodilo je to da sam išao naštelati ventile, a da bi naštelao ventile trebao sam skinut frgić, onda sam morao skinuti ono na što je on našarafljen i NARAVNO kada sam došao do tog djela, upala mi je matica među ventile... Pa nisam dugo psovao nego sam se odma primio posla. Poskidao sam sve živo dolje i NARAVNO pukne mi šaraf u bloku... Pospremio sam alat i odma taj dan odustao od posla (iako prekasno). Sada moram izvadit šaraf van, a ne da je nemoguće, nego nemam struje nigjde u blizini, a mini mi je posudio bušilicu na baterije, ali naravno nema mjesta za nju pa sad moram vadit motor van. Još ću ja na kraju zamrzit ovaj auto. Pa evo vam i malo slika, nastavak slijedi ukoliko je ne gurnem u Savu...

Jedini plus kod nje za razliku od zrakom hlađene je to što ako spustite zadnji sic imate prostor za odlaganje djelova cheers

prka126

[Vrh] Go down

Postaj by Filip on sub oľu 20 2010, 08:11

Prka nedaj se! Vadi to sve van,onda ćeš moći raditi kako treba! Wink

Filip
GLAVNI SUPER MAX ADMIN
GLAVNI SUPER MAX ADMIN

Broj komentara: 2753
Registration date: 18.02.2009

http://www.ficoforum.net/

[Vrh] Go down

Postaj by johan on sub oľu 20 2010, 09:33

stavi zracnjaka u nju Very Happy

johan
Moderator
Moderator

Broj komentara: 2016
Registration date: 11.08.2009

[Vrh] Go down

Postaj by NightRider on sub oľu 20 2010, 10:07

Prka trebat ćeš izvadit motor van i moj ti je savjet da vaš nekome iskusnome da ti izvadi pržunjeru i bloka motora, jer to je baš zubarski zahvat koji treba obavit pedantno da na kraju nebi treba bacit cili blok...... Eto to su ti stari auti, treba imat puno strpljenja i ponekad živaca sa njima Laughing

NightRider
Počasni član
Počasni član

Broj komentara: 1402
Registration date: 20.02.2009

[Vrh] Go down

Postaj by prka126 on sub oľu 20 2010, 12:03

hehe, jako to dobro znam, fakat mi se neda vadit motor van ali druge mi nema. budem vas obavještavao o daljnem toku situacije!

prka126

[Vrh] Go down

Postaj by Hrki on sub oľu 20 2010, 12:17

ne kuzim prka kako to kad ti je upala matica medzu ventile sta nisi ,makar posudio negdje magnet i izvuko ju van.a ne sve to rastavljati.

Hrki
Administrator
Administrator

Broj komentara: 5021
Registration date: 18.02.2009

[Vrh] Go down

Postaj by prka126 on sub oľu 20 2010, 12:34

Probao sam, naravno, ali kako je motor vodoravno položen, matica je upala točno između ventila i zapela, imao sam magnet s kojim šaht možeš dignut ali niš. Zato sam krenuo raskopavat motor. a i bolje jer je dihtung bio koma

prka126

[Vrh] Go down

Postaj by BISer on pet oľu 26 2010, 10:21

ajme ne sjećam se kad sam zandnji put pročitao svih 7 stranica neke teme, slušam peglu na filmiću i naježim se Smile
Ovako, prije od svega preporučio bi ti da nabaviš kanticu hammerita crvenoga i sav taj ruzinavi lim pokriješ jer ćeš nakon nekog vremena imati hrpu hrđe a ne bisicu. Što se tiče motora, ja i brat smo se ispraksali vaditi ga van, i ful je jednostavno, podupreš ga odozdo sa dizalicom i malo digneš, otkačiš sve cijevi, goriva, hlađenja, svjećice, masa i tako to, odvidaš nosač koji je na veznom limu, odvidaš vezni lim odozgo i iznutra, i onda odvidaš na mjenjaču onih par vida što je na zvonu i samo ga izvučeš van, dovoljno je lagan da ga dvojica izvuku van.
a sad što se tiče problema sa motorom, da li ti je bilo ulja u vodi ili vode u ulju dok je još bila sastavljena? jer koliko vidim ova brtva glave ne liči ninašto? ako je to problem onda samo nabavi novu (prijateljska preporuka- uzmi od glavaševića bakrenu, neče ti se to nikad više ponoviti Wink ) fino sastavi i teraj dalje. meni samo po zvuku govori da je problem u rasplinjaču, i tu ti je preporuka da staneš uz obalu save, napraviš poveču praćku i šikneš ga u p.m. jer su to poljske verzije webera koje nemaju veze s vezom, odi na neki otpad i nabavi rasplinjač od citroen GS-a isti je kao u bisice samo bolji, i moja je sa gsovim išla ko metak za razliku od original smeća. ako nije ni rasplinjač lako se desi da je bobina izdala jer je moja bila na izmaku i jako je teško palila i lošije radila...
što se tiče pumpe goriva preporuka je da si nabaviš oriđiđi mehaničku, traju oko 50ak tkm koliko su mi rekli i rade odlično, kad je sve ostalo u redu auto pali na ključ... i tako ja se raspisao nadam se da sam imalo pomogao, ako ti išta treba vrišti, urlaj, šalji pm e mail, ja sam uvijek tu negdje Wink SRETNO

BISer
Aktivni Član
Aktivni Član

Broj komentara: 639
Registration date: 19.02.2009

[Vrh] Go down

Postaj by BISer on pet oľu 26 2010, 10:25

e i zaboravih, NEMA TEORETSKE ŠANSE DA JE BISICA GLASNIJA OD ZRAČNE Very Happy
ako motor radi kako treba, pali na oba cilindra, poklopac zatvoren, ona izolacijska spužva stavljena, sic vraćen i polica (čitava, ne ulegnuta Smile ) stavljena, motor se čuje, ali ni približno zračnoj Very Happy

živio pivo

BISer
Aktivni Član
Aktivni Član

[Vrh] Go down

Postaj by prka126 on pet oľu 26 2010, 16:55

Jooooj nemogu ti opisat kako mi je drago što si došo nakon dugog vremena jer si mi dao informacija da poludiš... uglavnom što se glasnoće tiče tu si u potpunom pravu jer na bisici je probušen lonac, ali ono SKROZ, sa svih strana, pa zato prdi ko đubre. Što se frgića tiče dat ću si truda nabavit gs-ov ali samo ako pegla bude ostajala kod mene jer nažalost sve vuče na to da će morat ić. Uglavnom biti će updatea pa ćeš vidit ostala zbivanja i pomoć mi ako vidiš di sam zapeo. Fala tebi i živio mi 100 godina!

prka126

[Vrh] Go down

Postaj by BISer on pet oľu 26 2010, 17:00

Samo reci pajdo, sad sam tu češće, zaintrigiran sam Smile

BISer
Aktivni Član
Aktivni Član

[Vrh] Go down

Postaj by prka126 on pon tra 19 2010, 00:19

prva stvar koju moram naglasiti je opet ona dobra stara da stvarno ima dobrih ljudi na ovom svijetu. Miljenko mi je poklonio cijeli motor od bisice i dobar dio motora od zrakom hlađene. iz tog razloga sam mogao nastaviti dalje, glave su na brušenju, lijepo vrijeme iskoristio, sada još samo moram vratiti motor nazad i zategnuti glavu. pa onda imam i pitanje. na koliko se steže glava od bisice?
JOŠ JEDNOM VELIKO HVALA MILJENKU!!!!

prka126

[Vrh] Go down

Postaj by prka126 on pon tra 19 2010, 00:27

zaboravio sam reći da mi je poklonio i auspuh od bisice i amortizere. bez auspuha nebi imao niš...

prka126

[Vrh] Go down

Stranica 7 / 11. Previous  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics