Peglica problem veliki!
Stranica 1 / 9. • Share •
Stranica 1 / 9. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 
Peglica problem veliki!
Naime, rijec je o problemu na Fiatu 126p (tzv. peglici ili glačalu) ispod auspuha se nalazi mali saraf sa rupom. Ono sto je problem je prvo sto je sa straznje strane motora do koje je tesko doci... a drugo i glavno je... Naime auto mi je u voznji izgubio kompresiju i prvo sam pomislio da imam rupu na auspuhu na izlazu iz masine radi zvuka koji je bio uzasno glasan, cak sam i stavio i ruku iza i osjetio sam vruc zrak ko iz auspuha, nakon toga sam stavio krpu na auspuh misleci... ok ako je probusen auspuh ako stavim krpu i auto se ne ugasi ziher je rupa na auspuhu i tako je i bilo... No, prolem je u saraficu sa rupom koji se nalazi ispod auspuha, naime sada ne mogu vise upaliti auto, a na taj sarafic ide zrak van i auto se ne moze upaliti... molim pomozite!
Re: Peglica problem veliki!
Pa nemože ti ni upalit ako je izgubija kompresiju, provaj naštelat ventile, a ako ne, onda generalka..... jesi li ga prova na guranje, jer kad gurneš auto puno se bolje motor zavrti nego na alnaser

NightRider- Počasni član

- Broj komentara: 1402
Registration date: 20.02.2009
Mogu je upaliti na guranje, upalit ce bez probema ali ato nema kompresije uopce, mogu voziti ono prva, druga i to do 30tak na sat i ne preko... ali ne mogu upaliti na kljuc, na taj saraf šišti zrak (ko iz auspuha) i onda mi auto smrdi strasno...
Nemam sad sliku peglinog motora u glavi, ali mislim da je taj šarafčić o kojem ti pričaš zapravo imberlauf i dimi ti na njega zato jer motor defta, znaći nabije kompresiju u karter, to je znak da je potreban generalni popravak motora...

NightRider- Počasni član

Znam da je to teško izvodivo,ali možeš li nam uslikati taj šaraf famozni,nemam baš predodžbu o njemu.. To će znati više kolege sa peglicama..

Znaci to je ovaj saraf koji ima rupu odmah ispod auspuha, ovo je sa prednje strane. sa straznje strane je isto to, samo sto na taj saraf auto gubi kompresiju....
Meni se čini da je tu kriv dihtung glave,ako sam u krivu neka me netko ispravi.. Blizu je tog šarafa,pa te možda buni da je na njemu..
Hm... moguce, ali ako prstom zastopam te rupe onda auto ima kompresije i pali...
prvo ćemo probat naštelat ventile jedan dan a onda ćemo vidit što će bit. javi mi se kada budeš slobodan da dođem
odvidaj te matice i začepi te rupe,pa vozi i vidi šta se dešava

barksy- Aktivni Član

- Broj komentara: 100
Registration date: 13.09.2009
Strah me ako zacepim rupe da ne napravim s...nje jel ce kompresija biti pre velika u tom slucaju?!?
nemože kompresija bit prevelika, ali kažeš na guranje upali bez obzira na tu vidicu?

NightRider- Počasni član

ma o kakvoj vidici vi pricate ja tu na slici nista nekuzim

Hrki- Super Aktivni Član Foruma

- Broj komentara: 5375
Registration date: 18.02.2009
postoje dva šarafa jedan na prvom cilindru, jedan na drugom, imaju rupu kroz sredinu da ako bude prejaka kompresija da izbaci višak van
Stranica 1 / 9. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 
Similar topics» Peglica problem veliki!
» P:Dijelove od fiat 126p peglica
» Čest limarski problem kod fiće
» Peglica iz Cacka
» P: Polski FIAT - Peglica
» P:Dijelove od fiat 126p peglica
» Čest limarski problem kod fiće
» Peglica iz Cacka
» P: Polski FIAT - Peglica
Stranica 1 / 9.