Zastava 750 LE aka Plava Munja by Brbo
Stranica 2 / 2. • Share •
Stranica 2 / 2. •
1, 2
Re: Zastava 750 LE aka Plava Munja by Brbo
Super fićo!

Floyd ZG- Aktivni Član

- Broj komentara: 980
Registration date: 29.11.2009
Odican je pusti clio,
Ps mogo b i clia predstaviti! :-)
Ps mogo b i clia predstaviti! :-)

miniV8- Super Aktivni Član Foruma

- Broj komentara: 4666
Registration date: 20.07.2009
brbo je napisao/la:Ako netko ima prijedlog kakve da retrovizore stavim ili mi može reći gdje ih mogu nabaviti slobodno nek kaže.
Ili ako zna kako popraviti ovaj da mi ne pada stalno, onda bi mi trebao samo za desna vrata.
Ni slučajno bacati, prvo probat popravit a onda tek razmišljat o kupovini drugog.
Pogotovo vidim da je "klip-on" retrovizor i ne šerafi se u vrata, sačuvaćeš ih od nepotrebnog bušenja.
A sad kako popravit. Prvo skini skroz sa vrata, znači s unutrašnje strane bi trebala biti dva šerafića koje odvrneš.
E kad si skinuo sad pogledaj kako ovo tijelo koje drži samo ogledalo ulazi u taj nosač na vratima i sa druge strane provjeri kako je učvršćeno.
Pretpostavljam da je s unutarnje strane kuglica koju je moguće dotezati sa dva šerafića koji bi opet tamo trebali biti.
Preporučam raskopat, pregledat kak je prije bilo(da znaš sastavit), očistit, namastit i nazad vratit sve zajedno. I poslije toga pritezat dok tijelo nebude išlo dovoljno teško da ne opada, a opet dovoljno lagano da se može namještat.
Ako ti nije problem poslikaj i postavi ovdje pa da potvrdim il demantiram svoje slutnje!!!

puyol- Dopredsjednik "FIĆO FAN KLUBA"

- Broj komentara: 2444
Registration date: 06.11.2009
Hvala, probat cu to cim se vratim s puta. I hvala svima ostalima na komentarima.

brbo- Član

- Broj komentara: 29
Registration date: 11.11.2010
puyol je napisao/la:brbo je napisao/la:Ako netko ima prijedlog kakve da retrovizore stavim ili mi može reći gdje ih mogu nabaviti slobodno nek kaže.
Ili ako zna kako popraviti ovaj da mi ne pada stalno, onda bi mi trebao samo za desna vrata.
Ni slučajno bacati, prvo probat popravit a onda tek razmišljat o kupovini drugog.
Pogotovo vidim da je "klip-on" retrovizor i ne šerafi se u vrata, sačuvaćeš ih od nepotrebnog bušenja.
A sad kako popravit. Prvo skini skroz sa vrata, znači s unutrašnje strane bi trebala biti dva šerafića koje odvrneš.
E kad si skinuo sad pogledaj kako ovo tijelo koje drži samo ogledalo ulazi u taj nosač na vratima i sa druge strane provjeri kako je učvršćeno.
Pretpostavljam da je s unutarnje strane kuglica koju je moguće dotezati sa dva šerafića koji bi opet tamo trebali biti.
Preporučam raskopat, pregledat kak je prije bilo(da znaš sastavit), očistit, namastit i nazad vratit sve zajedno. I poslije toga pritezat dok tijelo nebude išlo dovoljno teško da ne opada, a opet dovoljno lagano da se može namještat.
Ako ti nije problem poslikaj i postavi ovdje pa da potvrdim il demantiram svoje slutnje!!!![]()
Hvala na savjetu, napravio sam, samo je trebalo pritegnuti šarafe malo.

brbo- Član

Trebala bi mi ona guma što ide oko ventilatora, ova na mom fićeku se pokidala već od starosti pa ako netko zna gdje to kupiti novo neka javi. Hvala

brbo- Član

eto vidiš, sve se riješi.
ako si dobar uradi sam majstor preporučam da si sam napraviš novu.
odeš kod vulkanizera i tražiš unutrašnju podlogu za kamionske kotače(to ti je ona ko na biciklu kaj štiti šlauf od felge da ne dojde na lim i hrđu).
e sad ako ju uzmeš, po duljini ju prereži na pola tak da dobiješ dva jednaka komada. Ako bolje promotriš vidiš da sama guma ide od debljeg prema tanjem kaj ti je baš super estetski i funkcionalno. Sljedeće je da ju odrežeš na potrebnu duljino tako da obujmi stari limeni komad i još malo pokratiš po širini da bi stala kak se spada na onaj lim na kileru. I sad lijepiš, ili spajaš pop-nitnama ili nekim drugim načinom.
ako si dobar uradi sam majstor preporučam da si sam napraviš novu.
odeš kod vulkanizera i tražiš unutrašnju podlogu za kamionske kotače(to ti je ona ko na biciklu kaj štiti šlauf od felge da ne dojde na lim i hrđu).
e sad ako ju uzmeš, po duljini ju prereži na pola tak da dobiješ dva jednaka komada. Ako bolje promotriš vidiš da sama guma ide od debljeg prema tanjem kaj ti je baš super estetski i funkcionalno. Sljedeće je da ju odrežeš na potrebnu duljino tako da obujmi stari limeni komad i još malo pokratiš po širini da bi stala kak se spada na onaj lim na kileru. I sad lijepiš, ili spajaš pop-nitnama ili nekim drugim načinom.

puyol- Dopredsjednik "FIĆO FAN KLUBA"

- Broj komentara: 2444
Registration date: 06.11.2009
Dakle ovako, radim malu generalku na fići pa mjenjam sve brtve motora i mjenjača, korpu, lamelu, remenje, svjećice, ulje, sve filtere, pa me sad zanima kad ću već skidati mašinu i mjenjač na što bi još trebao obratiti pažnju da nemoram ubrzo sve skidati ponovo.
Mislim oprati sve jer je dosta slinio na brtvama i ofarbati. Znači 47700km mašina i mjenjač, na što da obratim pažnju?
Mislim oprati sve jer je dosta slinio na brtvama i ofarbati. Znači 47700km mašina i mjenjač, na što da obratim pažnju?

brbo- Član

Imam ti ja novu lamelu z ficu pa ako trebas zovi, povoljno je

miniV8- Super Aktivni Član Foruma

- Broj komentara: 4666
Registration date: 20.07.2009
Nemas kaj mislit sve sta stavis novo nebus pogrjesio. Sve ljepo ocisti i uredi. Malo po malo i bit ce ko novi. Sretno sa radovima.

Miljenko- ČLAN FIĆO FAN KLUBA

- Broj komentara: 940
Registration date: 07.12.2009
Bio u tokiću sad, izgleda da imaju dosta dijelova a nisu skupi.
Hvala na savjetima još jednom miljenko.
Hvala na savjetima još jednom miljenko.

brbo- Član

Bas je dobar i originalan, boja jako rijetka, a ako je prvi lak nista ne dirat, ako je negdje ogreben , pazljivo popravit i spolirat . Auti s prvim lakom su najatraktivniji i najcjenjeniji u oldtimerskom svijetu, zato lak ne diraj.
Sta se tice voznje, preporuka je ne izlazi na mokru cestu, a voznju po snijegu i vlaznoj i slanoj cesti zaboravi! Ovi savjeti samo u slucaju ako hoces zadrzati ovo prekrasno originalno stanje i imati pravi oldtimer 20-30 godina. Ak se oces vozikati u svim vremenskim uvjetima , mozes i to al ne zaboravi da se vlaga i sol brzo ugnijezdi u sve pore Ficeka, pa ce s tim bit i anulirano dugogodisnje nevozenje po zimi! Za to imas noviji auto, a ovog je zbilja steta vozit po vlazi.

jeremija- Aktivni Član

- Broj komentara: 340
Registration date: 17.05.2010
Fićek je u original boji skoro cjeli, kažem skoro zato što je netko probao ofarbati samo blatobrane još dok je bio kod prve vlasnice a to nije baš neki posao ispao pa izgleda da će mene zapasti da ga farbam cijelog u istu boju. Inače je ovako zdrav cijeli, nema nekih ozbiljnijih napada hrđe. jučer sam ga digao na dizalicu i od ispod je super zdrav.
Kad se složi onda će u garažu i vozit se samo po suncu. al to tek kad skupim sve dijelove da ga složim, zasad nek se vozi svugdje, neće mu ništa bit tih mjesec dva.
Kad se složi onda će u garažu i vozit se samo po suncu. al to tek kad skupim sve dijelove da ga složim, zasad nek se vozi svugdje, neće mu ništa bit tih mjesec dva.

brbo- Član

Stranica 2 / 2. •
1, 2
Similar topics» srcu draga boja plava
» Zastava 750 LE aka Plava Munja by Brbo
» zastava 750 luxe,1978god.
» Zastava 850 abarth
» Zastava 750
» Zastava 750 LE aka Plava Munja by Brbo
» zastava 750 luxe,1978god.