Da li Fičo bio proizveden u Turskoj?
Stranica 2 / 2. • Share •
Stranica 2 / 2. •
1, 2
Re: Da li Fičo bio proizveden u Turskoj?
Ja sam čuo dve verzije....
Prva,kao što se i ovde piše,da se posle završetka proizvodnje u Kragujevcu proizvodnja preselila u Tursku. Kažu da se fića tamo zvao Yugo 850.
Druga varijanta...to sam čuo direktno od čoveka koji je iz Kragujevca i ljubitelj je fića....reče mi da su po završetku proizvodnje iz fabrike iznete mašine i alati i da su otišli na otpad. Na moje pitanje kako sam čuo da su te mašine natovarene na voz i otišle put Turske on je samo rekao: Ma,nema to veze sa istinom.
Tako da,istina ima koliko hoćeš samo zavisi šta ti se dopada da u to i veruješ.
A činjenica je da je proizvodnja fiće u Kragujevcu morala da se okonča jer je fića postao zastareo za moderne automobilske/eko standarde. Takođe,alati i prese su bile toliko potrošene da dalja proizvodnja nije ni bila moguća....
Prva,kao što se i ovde piše,da se posle završetka proizvodnje u Kragujevcu proizvodnja preselila u Tursku. Kažu da se fića tamo zvao Yugo 850.
Druga varijanta...to sam čuo direktno od čoveka koji je iz Kragujevca i ljubitelj je fića....reče mi da su po završetku proizvodnje iz fabrike iznete mašine i alati i da su otišli na otpad. Na moje pitanje kako sam čuo da su te mašine natovarene na voz i otišle put Turske on je samo rekao: Ma,nema to veze sa istinom.
Tako da,istina ima koliko hoćeš samo zavisi šta ti se dopada da u to i veruješ.
A činjenica je da je proizvodnja fiće u Kragujevcu morala da se okonča jer je fića postao zastareo za moderne automobilske/eko standarde. Takođe,alati i prese su bile toliko potrošene da dalja proizvodnja nije ni bila moguća....

zemunelo- Aktivni Član

- Broj komentara: 133
Registration date: 13.06.2009
Re: Da li Fičo bio proizveden u Turskoj?
Bilo je nekih pregovora sa Turcima ali nisu se realizirali. Sada FIAT kao vlasnik ZASTAVE možda pokrene neku proizvodnju u Turskoj.

FURKA- Nema dodjeljen poseban status

- Broj komentara: 14
Registration date: 14.10.2011
Stranica 2 / 2. •
1, 2
Similar topics» Da li Fičo bio proizveden u Turskoj?
» Jedan mladi fićo
» je li ikad proizveden dvobojni fico ?
» sve o fiat 600 ili popularnom fići
» Jedan mladi fićo
» je li ikad proizveden dvobojni fico ?
» sve o fiat 600 ili popularnom fići
Stranica 2 / 2.