FIĆO FORUM
VAŽNO!

Poštovani, u koliko nam se želite pridružiti i time postati našim članom, molimo Vas da, nakon što se registrirate, pošaljete e-mail na adresu ficoforum.net@gmail.com , gdje ćete se samo ukratko predstaviti (Vaše ime, odakle ste, okolnosti Vašeg dolaska na Forum, itd).

Nakon što pošaljete e-mail, vodstvo Foruma će u najkraćem mogućem roku aktivirati Vaš korisnički račun. Nakon toga se trebate ukratko predstaviti svima na Forumu,po uputama na Forumu (Predstavljanje članova, skroz gore prva tema), u roku od 2 dana, nakon što Vam se aktivira korisnički račun!

Molimo da se predstavljanje Forumu ispoštuje u predviđenom roku, jer time postajete naš punopravni član sa dobrodošlicom od strane vodstva i svih članova!

Lijepi pozdrav od FIĆO FORUMA

mjenjac r5 alpine turbo

Stranica 1 / 3. 1, 2, 3  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

mjenjac r5 alpine turbo

Postaj by plameny1 on sri ruj 07 2011, 15:40

evo, jedna zanimacija. kako se moze ugraditi mjenjac od r5 turbo alpine na motor od a 112 abarth na fici... Very Happy
tko to zna, dali ima slike ili nesto tako slicno. Idea

plameny1
Član
Član

Broj komentara: 73
Registration date: 14.03.2011

[Vrh] Go down

Re: mjenjac r5 alpine turbo

Postaj by Zloćko on sri ruj 07 2011, 15:42

nešto slično imaš u Arielovoj temi... http://www.ficoforum.net/t3580-abarthi-iz-zadra?highlight=abarthi+iz+zadra

Zloćko
MODERATOR SPAMER

Broj komentara: 3450
Registration date: 14.12.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Hrki on sri ruj 07 2011, 15:55

uglavnom ni malo lagan zahvat a i po prici sta sam cuo ne isplati se to raditi veliki posao a ne dobijes nista osim ako ne preslozis i taj mjenjac jer su omjeri brzina totalna banana.

u grubo treba preraditi nosace mjenjaca,širiti tunel jer mjenjac fizicki ne stane,raditi među ploću jer ne pasu vide za zavidati motor na mjenjac.preraditi poluosovine.nimalo lak posao i jos uz sve to ako neces sam raditi nego placati da ti drugi rade doci ce te jako skupo .skoro da bis za to sta ces sve to morati platiti mogao kupiti u padovi replicu abarthovog mjenjaca sa 5 brzina

Hrki
Super Aktivni Član Foruma

Broj komentara: 5400
Registration date: 18.02.2009

[Vrh] Go down

Postaj by ARIEL on sri ruj 07 2011, 18:00

tako nešto kao što je hrki rekao,jedino mislim da stane u tunel ali u knap...neznam puno jer ja nisam moga slagao a ni vozio pa ne znam da li je zapinjalo u karoseriju ali mogu reći ono koliko sam vidio,znam samo da su većina izbočenja na mjenjaču s bočne strane pobrušena i to dosta
jedino što je moj mjenjač od renola 18 mada su fizički i dimenzijama slični osim što moj ima ulaz birača brzine dva komada a tal od alpine bi trebao imati jedan što je mnogo jednostavnije za spojiti...ja sam skoro bio nabavio mjenjač i motor od renoa 5 alpine(ili ti ga gordini)koji je običan atmosferac s 90 ks no sve je završilo u presi i mislim da bi taj mjenjač trebao imati bolje omjere brzina jer turbo ima drukčije posložene brzine...neznam stvarno koilko je to isplativo...ti si u italiji i trebalo bi ti se lakše snaći za djelove ,ja i prije iša na dugi diferencijal i onda malo pokraćene i dobro proračunate brzine 2. , 3. i 4. da vrhunski ubrzava na tu snagu motorai mogao bi ići i 180 kmh

ARIEL
Aktivni Član
Aktivni Član

Broj komentara: 156
Registration date: 09.03.2011

[Vrh] Go down

Postaj by plameny1 on čet ruj 08 2011, 15:52

evo danas sam odnjeo u rijeku gotov motor od a 112 trebalo bi izvuci oko 90-95 konja... a i racun je bio papren.. 731€... da znam kako staviti slike stavio bih..

plameny1
Član
Član

[Vrh] Go down

Postaj by plameny1 on čet ruj 08 2011, 15:56

a i thesis sam ostavio... kod mehanicara..sad se treba vidjeti sta je...

plameny1
Član
Član

[Vrh] Go down

Postaj by Hrki on čet ruj 08 2011, 21:10

ajde ti nama pojasni kako si ti uspio dobit 90-95 konja bas me zivo interesira,sta si stavio glavu sa 4 karburatora?

Hrki

[Vrh] Go down

Postaj by plameny1 on pet ruj 09 2011, 12:12

glava sa 2 karburatora dobijes od 5-9 konja, vise od normalne. povecanje kompresije, tu su od 4-6 konja, veci ventili, to je od 9-12 konja, karburator 40 weber od 6-12 konja, bregasta colombo bariani garantira do 10% vise snage i mogucih 8500 okretaja. to bi bilo od 7-9 konja, usisni i ispusni su dobro izbruseni.. da zadovolji 40 weber, i tu se dobiju jos par konja. ali jos se sve to mora vidjeti, i probati, sigurno ga necu voziti na 8000 okretaja, vjerovatno cu i uzeti pojacane suste za ventile od berni. a u planu je i glava sa 4 usisna.

plameny1
Član
Član

[Vrh] Go down

Postaj by plameny1 on pet ruj 09 2011, 12:29

naravno tc, imat radijalnu glavu je malo teze.... sasvim zadovoljavajuce imati jednu repliku 1000 tc, monomille

plameny1
Član
Član

[Vrh] Go down

Postaj by Hrki on pet ruj 09 2011, 15:24

prijatelju ti si tu nabrojo preko 50 konja po tome kako sam skuzio 1mat ces između 110-120 konja ako se ne varam sta cisto sumnjam iz tog motor.

koliko sam pricao sa ljudima iz motor 70 hp je vec izvuceno puno i svako daljnje kako bi se reklo friziranje dobiva dodatne rizike odnosno kratkotrajni vijek motor.

bolest tog motora je pucanje bloka a i radilice koju je jako tesko naci pa sad ti vidi koliko se to isplati.

po mom misljenju na tom motoru je najbitnije napraviti ono sta je i meni u planu napraviti generalnu staviti malo bolju bregastu i urediti glavu sve ostalo mislim da nema smisla

Hrki

[Vrh] Go down

Postaj by plameny1 on pet ruj 09 2011, 15:50

sve je moguce. nisam mehanicar, pa i nemogu znati. rekli su mi dosta njih te stvari, a i peppe la russa kaze da sa njegovom glavom od 2 dupla sa istom mojom preradom motora, dolazi do 130 konja. meni je dovoljno 90. ako uspije doci do toga. nadjem ja ovdje radilice, samo treba platiti..

plameny1
Član
Član

[Vrh] Go down

Postaj by ARIEL on pet ruj 09 2011, 19:52

ima novih radilica ali su oko 2000€ i te su pojačane i tri puta izdržljivije ,ima i novih blokova mada nisam siguran jel su krenuli u proizvodnju još a i oni će biti 2-3oooe
ti svoju radilicu obavezno izbalansiraj za visoke okretaje,zamašnjak isto,isto trebaš i klipnjače i klipove dovest u istu težeinu i izbalansirat i po obavezno i prvo ARP vide klipnjača jer im je to najgora točka ,te vide su stare 30 godina i mnogo su pretrpjele i najčešće one pucaju i onda klipnjača leti kroz blok...
sa ako ga nećeš voziti na 8000rpm onda ti nema smisla ni ta bregasta kad ti ona daje pravu snagu i najbolji rad na 8000 rpm i samo ćeš uništavati motor vožnjom na manjim okretajima...to što si nabrojao jeveć motor za trke a ne za svakodnevnu vožnju...on traži da ga držiš u okretajima ....evo pogledaj kako ovaj radi na nižim okretajima jedva mora dati gasa na 5000rpm
http://www.youtube.com/watch?v=fK_iuQWcUSo&feature=related

ARIEL
Aktivni Član
Aktivni Član

Broj komentara: 156
Registration date: 09.03.2011

[Vrh] Go down

Postaj by Hrki on pet ruj 09 2011, 21:37

potpis i to veliki

slozio bi se u potpunosti sa arielom stime bi jos nadodo da to sve nema smisla stavljati na ficin mjenjac.a svi ti motori su toliko ispaceni da je to strasno jer niko nije imo taj motor u autu da bi vozio turisticku voznju,i na svim tim motorima je doslo do zamora materijala,jednostavno oni su za povijest,imam 2 komada doma i rafo ih isto ima par komada i svi su samo za ljepo viditi

Hrki

[Vrh] Go down

Postaj by plameny1 on pet ruj 09 2011, 22:31

sve je to istina i moguce.. ali ja taj auto vozim po cesti... i ako napravim 1000 km na godinu je puno. sad je kasno da mozgujem.. imam i garanciju za posao godinu dana... pa sta bude bude..

plameny1
Član
Član

[Vrh] Go down

Postaj by plameny1 on pet ruj 09 2011, 22:52

sto se tice fillipa, ciji je ovaj auto...ako ga ne poznajete.. stari mu je veca faca na utrkama formula3, on isto to radi... pruredjuje aute za trke i formula 1, osim sto ima para ima i puno poznanja sa abarth 1000. motor mu je normalni a 112 abarth malo preradjen, a mjenjac mu je hewlard za formule 3 preradjen za abartha. on mi je prodao par djelova. sve ostalo konta na njegovom autu... stvarno je sredjen za utrke, felge bbs componibili, profesionalni kocioni sistem brembo sa 4 pistoncini, amortizeri su koni regulirajuci, a u garazi ima i tcr motor. on ima tcr.. ne svi mi.. jedva da stignemo na tc, i nazivamo zastave... 1000 tcr. decko je svarno pun srece.. sto se tice sta sve ima u garazi. a stari mu ima veze kao malo njih, on se zaljubio vec na 1000 tc, jer kako se zna abarth je uvjek i bio u formula 3.. i sve djelove ima original... koji je stari carl abarth uredjivao. samo su cijene za infarkt.... ne 3 nule nego ide od 4 nula...

plameny1
Član
Član

[Vrh] Go down

Stranica 1 / 3. 1, 2, 3  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics