FIĆO FORUM
VAŽNO!

Poštovani, u koliko nam se želite pridružiti i time postati našim članom, molimo Vas da, nakon što se registrirate, pošaljete e-mail na adresu ficoforum.net@gmail.com , gdje ćete se samo ukratko predstaviti (Vaše ime, odakle ste, okolnosti Vašeg dolaska na Forum, itd).

Nakon što pošaljete e-mail, vodstvo Foruma će u najkraćem mogućem roku aktivirati Vaš korisnički račun. Nakon toga se trebate ukratko predstaviti svima na Forumu,po uputama na Forumu (Predstavljanje članova, skroz gore prva tema), u roku od 2 dana, nakon što Vam se aktivira korisnički račun!

Molimo da se predstavljanje Forumu ispoštuje u predviđenom roku, jer time postajete naš punopravni član sa dobrodošlicom od strane vodstva i svih članova!

Lijepi pozdrav od FIĆO FORUMA

Ja i moj fićko!

Stranica 1 / 4. 1, 2, 3, 4  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Ja i moj fićko!

Postaj by zemunelo on uto lis 04 2011, 17:35

Ovako je sve počelo.....

Ja sam sad porastao,prevaljujem sredinu treće decenije ali je fićko i dalje tu.

U pitanju je zastava 750LE godina proizvodnje 1983. Deda ga je kupio novog i morao je da čeka isporuku godinu dana jer je tad malo bio zastoj u isporuci fića (radili se jugići za amerikance).
Deda ga je lepo održavao,garažirao od prvog dana i fića je došao u moje ruke sa ukupno pređenih 74000km.
Od kad sam ga preuzeo,svašta sam promenio na fićku ali da krenemo redom....

Prošle, 2010. godine je rađena generalka na limariji. Zamenjena su oba polupatosa,unutrašnji i spoljašnji pragovi kao i zadnji rubovi. Svi delovi limarije su bili original zastava. Po završetku limarije,fića je išao na farbanje. Urađena je i zastita odozdo a napunjeni su i koševi body-em 950. Farban je u HELIOS akril.
Što se mehanike tiče,urađene su komplet kočnice - cevi,creva,glavni kočioni cilindar,cilindri na točkovima sve je novo rađeno. Stavljeni i novi doboši. Nedavno su montirane nove pakne - napred FERRODO nazad neke italijanske. Koči,lomi vrat. Twisted Evil Twisted Evil
Biksnovan je trap. Zamenjena su sva četiri amortizera - napred nemački BOGE a pozadi prištinci. Pozadi stavljene bolje fićine opruge jer su se moje vremenom slegle a i leva opruga je bila pukla. Zamenjene čaure na giblju i na prednjim rukavcima.
Motor nije ništa diran jer je dobar. Hladnjak skinut,ispran iznutra i spolja. Rezervoar zaletovan,stavljen novi plovak.
Ugrađeno H ojačanje ispod.
Sređene alu felne....5 komada cromodora CD 18 13'' 5J 4x98 ET 27. Montirane gume,napred 155/70 a pozadi 145/70 R13. Ofarbani su i doboši u zelenu fluorescentnu boju.
Što se tiče kokpita,tu je rađeno sledeće: montiran sportski volan sa zasteve 101,stavljeni novi tepisi na patos i koševe,ugrađena zvučna izolacija kod požarnog lima (iz kabine),stavljene niklovane ručice za otvaranje prozora/vrata. Ugrađena solidna muzikica....pozadi dva 16cm JVC dvosistemca a napred ispod police jedna najveća Sony xpload elipsa. Sve to gura mini home made pojačalo koje šljaka extra. Muziku puštam preko mobilnog telefona.
U međuvremenu nabavljeni branici prednji je model 850 sa lajsnom a pozadi model LE. Stavljene dobre rozetne farova,ravni farovi sa extra sočivom. Montirane bele plastike migavaca i providne štopke pozadi. Polirani su nosači štopki i osvetljenje tablice.

Što se mehanike tiče.....
Izvađen 750 motor i ubačen 850ccm. Dobro ide ali mu treba servis. U planu mi je da mu promenim karike,ide glava na ravnanje,zamena dihtunga glave/kartera/dekle,montiranje novog lanca sa lančanicima,ubacivanje SC pregaste,stavljanje jačeg karba (recimo IPM 30 SC),zamena ulja u motoru.
Kupio sam i planirao da ugradim diskove napred ali sam odustao jer neću da teram više od 850 kubika u fići pa su mi diskovi sad višak.
Nabavljen je i menjač 8/37 (fića 850) ali njega tek treba da probam da vidim kakav je.

Uskoro ugrađujem H4 sa nighbreaker sijalicama. Hteo sam da stavim i one LED diodice za poziciju ali su golo g***o one kineske.

Fićko na današnji dan izgleda ovako....

Ako vas nešto više interesuje,pitajte ili ako treba neka slika da okačim,samo kažite....

zemunelo
Aktivni Član
Aktivni Član

Broj komentara: 133
Registration date: 13.06.2009

[Vrh] Go down

Re: Ja i moj fićko!

Postaj by Miljenko on uto lis 04 2011, 17:59

Sasvim ok. Samo nastavi sa radovima i bit ce to odlicno.

Miljenko
ČLAN FIĆO FAN KLUBA
ČLAN FIĆO FAN KLUBA

Broj komentara: 940
Registration date: 07.12.2009

[Vrh] Go down

Postaj by Hrki on uto lis 04 2011, 18:43

jako ljep primjerak stvarno si si dao truda

Hrki
Super Aktivni Član Foruma
Super Aktivni Član Foruma

Broj komentara: 5400
Registration date: 18.02.2009

[Vrh] Go down

Postaj by puyol on uto lis 04 2011, 19:36

stvarno svaka čast na urednosti i pedantnosti!!!

puyol
Dopredsjednik "FIĆO FAN KLUBA"
Dopredsjednik

Broj komentara: 2444
Registration date: 06.11.2009

[Vrh] Go down

Postaj by zemunelo on uto lis 04 2011, 19:48

Hvala drugari,jeste bio prisutan veliki trud da se sve do detalja i pedantno sredi. Tako volim da bude.
Auto je ogledalo čoveka! lol!

Ima tu još svačega što bih još doradio/ugradio....recimo električni podizači stakala i možda centralnu bravu. To onako da bude fenseraj ali nije nužda.

Za sad planiram da malo servisiram ovaj 850 motor da može da izdrži u pravom ritmu još koju godinu dokle ne skupim pare i sredim ga od nule.
A do tad,pun gas!!!

zemunelo
Aktivni Član
Aktivni Član

[Vrh] Go down

Postaj by PIRAMIDA on uto lis 04 2011, 21:28

Stvarno ljepo i uredno odrađeno

PIRAMIDA
Aktivni Član
Aktivni Član

Broj komentara: 192
Registration date: 11.04.2009

[Vrh] Go down

Postaj by Camshaft on uto lis 04 2011, 21:42

Fino si ga sredio, nema što, ugrubo sličnu stvar spremam i ja, ali ti si svojeg stvarno ušminkao, moj neće bit takav ljepotan... Laughing

Camshaft
ČLAN FIĆO FAN KLUBA
ČLAN FIĆO FAN KLUBA

Broj komentara: 3008
Registration date: 10.09.2009

http://www.youtube.com/user/Camshaft164

[Vrh] Go down

Postaj by zemunelo on uto lis 04 2011, 22:36

A što je najveća fora....kad sam počeo da ga sređujem,hteo sam da bude što više originalniji i u fabričkoj varijanti. U kabini sam imao sve fabričko čak je i volan bio fabrički sa novom rupičastom oldschool oblogom. Onda slučajno naletim na sportski volan koji još i paše na zastavu i kupim ga. Onda isto tako felne....hteo sam da ostane fabrički sa 12'' i u oglasu ludom srećom naletim na ove alu felne i pazarim ih za eeextra lovu.
Motor i menjač isto nisam hteo diram ali mi se sve nekako iznenada namesti da ne mogu da odolim....
A kad nešto rešim da kupim i počnem da tražim,nema ga ni od korova.

zemunelo
Aktivni Član
Aktivni Član

[Vrh] Go down

Postaj by Zloćko on sub lis 08 2011, 15:27

dobar dobar samo što je još uvijek na dedi ili se varam? Very Happy

Zloćko
MODERATOR SPAMER

Broj komentara: 3450
Registration date: 14.12.2010

[Vrh] Go down

Postaj by zemunelo on sub lis 08 2011, 19:02

Da,još uvek je na dedino ime,tako je trenutno lakše zbog mog mesta prebivališta... Smile

zemunelo
Aktivni Član
Aktivni Član

[Vrh] Go down

Postaj by puyolov tata on sub lis 08 2011, 19:04

Deda vozi ušminkani Fićo!!!hahaha

sretno dalje!!

puyolov tata
ČLAN FIĆO FAN KLUBA
ČLAN FIĆO FAN KLUBA

Broj komentara: 2182
Registration date: 04.04.2009

[Vrh] Go down

Postaj by Zloćko on sub lis 08 2011, 19:36

jeli još ponekad deda frajer provoza fiću i onako stane ispred kafane i uz palež guma namiguje kakvoj dobroj bakici??

Zloćko
MODERATOR SPAMER

Broj komentara: 3450
Registration date: 14.12.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Ćofi on sub lis 08 2011, 20:08

Dida faca driver

Ćofi
Moderator
Moderator

Broj komentara: 1574
Registration date: 28.11.2009

[Vrh] Go down

Postaj by zemunelo on sub lis 08 2011, 20:31

Ma jok,od kad sam ja dobio vozačku i u isto vreme preuzeo da vozim fiću,nije ga više vozio.....

A da bi deda bio šmeker kad ga provoza,bio bi. king

zemunelo
Aktivni Član
Aktivni Član

[Vrh] Go down

Postaj by zemunelo on uto lis 25 2011, 18:33

Iako do mog rođendana ima još 20 dana,rešio sam sebe da počastim malo ranije jednom ovakvom sitnicom..... Very Happy

Triger je nov novcijat. joks

On će Bože zdravlje ići na ovaj 850 motor koji sad planiram da sredim. tulum

zemunelo
Aktivni Član
Aktivni Član

[Vrh] Go down

Stranica 1 / 4. 1, 2, 3, 4  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]