FIĆO FORUM
VAŽNO!

Poštovani, u koliko nam se želite pridružiti i time postati našim članom, molimo Vas da, nakon što se registrirate, pošaljete e-mail na adresu ficoforum.net@gmail.com , gdje ćete se samo ukratko predstaviti (Vaše ime, odakle ste, okolnosti Vašeg dolaska na Forum, itd).

Nakon što pošaljete e-mail, vodstvo Foruma će u najkraćem mogućem roku aktivirati Vaš korisnički račun. Nakon toga se trebate ukratko predstaviti svima na Forumu,po uputama na Forumu (Predstavljanje članova, skroz gore prva tema), u roku od 2 dana, nakon što Vam se aktivira korisnički račun!

Molimo da se predstavljanje Forumu ispoštuje u predviđenom roku, jer time postajete naš punopravni član sa dobrodošlicom od strane vodstva i svih članova!

Lijepi pozdrav od FIĆO FORUMA

Pitanje u vezi centralne

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Pitanje u vezi centralne

Postaj by DarkoNS on ned vel 12 2012, 21:59

Imam jedno pitanje sto se tice centralne brave, tacnije daljinsko zakljucavanje. Zanima me da li je neko potpuno skidao brave i ugradio centralnu na daljinac, znaci da vrata budu "gola" i da je jedini nacin otvaranja preko daljinca.
Jel ima neko plan kako bi se to moglo uraditi ? Mozda da se motoric okrene vodoravno i da umesto da otkljucava poveze sa polugom koja okida mehanizam otvaranja vrata i da pritiskanjem dugmeta dobijem to da mi vrata "iskoce" poput gepeka kad se pritisne dugme "trunk release"?
Jel neko pokusavao to ili mozda video uzivo ? Pokusavam da se resim bravica skroz.. scratch

DarkoNS
Član
Član

Broj komentara: 15
Registration date: 12.02.2012

[Vrh] Go down

Re: Pitanje u vezi centralne

Postaj by Zloćko on pon vel 13 2012, 06:45

viđao sam da su ugrađivali potezne motoriće u bok iza stuba krova i taj motorić poteže osovinu koja otvara vrata

Zloćko
MODERATOR SPAMER

Broj komentara: 3450
Registration date: 14.12.2010

[Vrh] Go down

Postaj by puyol on pon vel 13 2012, 22:54

Dakle na tehničkom ti nebudu dali prolaz ako skineš kvake, tj da imaš na daljinsko. Moraš imati negdje fizičku kvaku za otvaranje.
Samo centralno zaključavanje možeš riješiti na 2 načina, prvi kak je zločo rekal klin kroz stup i vrata. Ili drugi način da napraviš klin jedan koji neće dati da se kvaka pomakne kad se zaključa, to možeš pogledat kak sam napravil u temi Garaža puyolovi, na zlatnom fići je to napravljeno tako.

puyol
Dopredsjednik "FIĆO FAN KLUBA"
Dopredsjednik

Broj komentara: 2444
Registration date: 06.11.2009

[Vrh] Go down

Postaj by DarkoNS on sub vel 18 2012, 16:41

Ipak sam stavio centralnu tako da su brave ostale. E sad me muci posto nemam izlaze na njoj za blinkanje migavca prilikom otkljucavanja i zakljucavanja, mislio sam da stavim sa te plave i zelene zice preko 2 diode usmerene ka migavcima na relej migavca, pa kad otkljucam/zakljucam da blinkaju. Da li je to moguce ?

DarkoNS
Član
Član

Broj komentara: 15
Registration date: 12.02.2012

[Vrh] Go down

Postaj by zac123 on ned vel 26 2012, 19:41

moguče je svašta
- spojiš diode i preko nih pokrečeš 2 najobičnija releja
- a rele ima dovod + i izlaz spojiš na ljevi žmigavac, i tako drugi na desni
i riješen problem