pokazivač temperature vode
Stranica 1 / 2. • Share •
Stranica 1 / 2. • 1, 2 
pokazivač temperature vode
na kilometar satu prije sam ima signalnu lampicu ako bi došlo do pregrijavanja. Sad sam ugradija pokazivač. Kako tribam to spojiti da pokazivač radi?

lucullus- Član

- Broj komentara: 59
Registration date: 24.11.2011
Re: pokazivač temperature vode
Trebaš davač na hladnjaku ili na kučištu termostata. Sa njega ide jedna žica u sat,odnosno u pokazivač. Druga je masa koliko se sjećam..
trebaš naći ćašicu od termostata sa indikatorom sastrane ištekaš zelenu žicu sa glave i spojiš je u indikator tako sam ja to riješio i u mene radi

maky- Aktivni Član

- Broj komentara: 281
Registration date: 03.06.2010
hm...pa to sam napravija odma. Spojija zelenu žicu sa lampice u pokazivač i neće da radi. Kako ću skužiti da nije do pokazivača odnosno je li on ne valja

lucullus- Član

čekaj maky...možda sam krivo skužija tvoj odgovor....koja čašica?

lucullus- Član

Camshaft je napisao/la:Kućište termostata...
ne kužim...je li to davač na hladnjaku...ako je šta to nije ista žica koja je prije bila spojena na signalanu lampicu

lucullus- Član

Ovisi, ako imaš davač (senzor) na hladnjaku, onda s njega. Inače postoji kućište termostata u koje se ušarafi isti taj senzor... Znači senzor je isti, ovisi kamo je ušarafljen. S njega valjda treba ići žica do pokazivača... A signal za lampicu (kolko ja znam) ide sa senzora na glavi...
Zadnja promjena: Camshaft; čet vel 16 2012, 15:44; ukupno mijenjano 1 put.
iskreno nisam gleda ali ako sam prije ima signalanu lampicu šta to ne znači da na hladnjaku postoji davač koji će tu lampicu paliti u slučaju pregrijavanja....

lucullus- Član

Ne. Signalna lampica je povezana žicom sa indikatorom temperature koji se nalazi na glavi zašarafljen pod vijkom glave naprijed.Tu žicu koristiš i uzimaš za termodavač, a taj indikator možeš baciti, više ti ne treba. Za pokazivač temperature (kazaljku) ti je potreban termo davač koji obično stoji na kučistu od termostata ušarafljen, gdje je i predviđeno mjesto za njega. Ako nemaš to kučište i imaš samo lulicu od glave motora prema hladnjaku gore, onda ga ili trebaš nabaviti ili naći indikator kojeg će ugraditi u hladnjak, moraš bušiti hladnjak i ugraditi ga, što je teži način.
fali ti još napajanje vjerojatno, tj treba preselit + ili - da bi radila kazaljka, nije dovoljno samo preštekati žicu

puyol- Dopredsjednik "FIĆO FAN KLUBA"

- Broj komentara: 2444
Registration date: 06.11.2009
kod mene istomaky je napisao/la:trebaš naći ćašicu od termostata sa indikatorom sastrane ištekaš zelenu žicu sa glave i spojiš je u indikator tako sam ja to riješio i u mene radi

Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara: 3450
Registration date: 14.12.2010
pogleda sam...na kučištu termostata postoji indiator iz kojeg ide žica zeleno crna na signalnu lampicu. Šta sad? Skinut taj indikator i zavidati novi predviđen za davač temperature ili...?

lucullus- Član

kakvu signalnu lampicu sada spomilješ jesi rekao da si skinuo lampicu i stavio indikator na kazaljku

maky- Aktivni Član

- Broj komentara: 281
Registration date: 03.06.2010
Stranica 1 / 2. • 1, 2 
Similar topics» pokazivač temperature vode
» P: satiće: temp. pritisak ulja i ampermetar NOVI
» Reparacija pumpe vode
» K-pumpu vode od zastave 900 ak
» P: Nova pumpa vode Fiat 850 4 rupe prihvat
» P: satiće: temp. pritisak ulja i ampermetar NOVI
» Reparacija pumpe vode
» K-pumpu vode od zastave 900 ak